Links

11 augustus

Posted on 8/11/2005 at 4:05:06 PM

Vandaag is het donderdag. Het slapen gaat steeds beroerder en ik weet niet waar dat van komt. Het lijkt wel of mijn hersenen niet tot rust kunnen komen. Of ik raak gewend aan die oxazepam waar ik steeds mee inslaap. ’s Middags lukt het ook niet. Vannacht werd ik om 2.30 uur wakker en het lukte niet meer om in te dutten. Dus maar een beschuitje en warme melk gemaakt. Ook dat werkte niet. Ik geloof dat ik tegen 6.00 uur nog even in slaap zakte. Tot 8.00 uur. Vervelend dus.
Heb wel weer een rondje gefietst, ik woon hier nog niet zo heel lang en heb na de verhuizing geen tijd gehad om de omgeving te verkennen. Half uurtje, en toen “pieeeeeeeeeeeeeeep, uw tijd is om!”
Nou ja, ik weet dat het zo is, ik leg me er wel bij neer. Het gaat straks echt wel weer goed komen.
Gisteren voor het eerst bij de fysiotherapeut geweest. Heb er een goed gevoel bij, hij heeft verstand van lymfedrainage, heeft ook mijn litteken voorzichtig gemasseerd, omdat het van binnen wat vast zit aan mijn botten. Dat voelt heel strak aan. Maar die rechterarm is het belangrijkste, die spier doet zo zeer, als je hem aanraakt al!
Ik kan er 2x in de week naar toe, dus ik heb goede hoop dat hier verbetering in gaat komen.
Ook de linkerarm gaat steeds vervelender doen, de aders dan in dit geval. Ik heb het van meer mensen gehoord, dat door het inlopen van de vloeistof, je aders geirriteerd raken. Dat voel je van je pols tot aan je oksel. Dat geeft straks een zeer pijnlijk gevoel bij de volgende kuur, dat vind ik al een heel vervelend vooruitzicht en het schijnt maanden te duren voordat het weer is hersteld. Bijwerkingen genoeg hoor en eigenlijk mag ik nog niet mopperen. Ik heb nog steeds mijn wenkbrauwen en wimpers, de haren op mijn benen zijn wel verdwenen (dat rijmt!), maar dat vind ik prima zo!
Verder heb ik informatie opgezocht over Simontontherapie. Dit is een therapie speciaal ontwikkeld voor mensen met een ernstige ziekte. Door visualisaties, ademhalingsoefeningen, creativiteit en gesprekken leren omgaan met je ziekte en met je omgeving.
Later meer hierover, ik maak binnenkort een afspraak met iemand die in Hoorn een praktijk heeft.
Posted on donderdag, augustus 11th, 2005 at 16:05 In | Comments RSS

Leave a Reply