Links

10 oktober / 11 oktober

Posted on 10/10/2005 at 3:46:29 PM

Ik heb een paar dagen erg last gehad van die ingezwachtelde arm. Mijn hand werd dik en blauw en ik heb uiteindelijk maar een paar keer het ingeknipt maar dat gaf niet veel verbetering. Het was zo wie zo al pijnlijk en toen de hele zaak werd afgekneld werd het er niet beter op.
Ik kon dus helemaal niets meer, niet fietsen, niet lopen, geen aardappel schillen! Daar kan Yvonne niet zo goed tegen want ze wil haar hele leven graag alles zelf regelen en liever zorgen dan dat er voor haar gezorgd wordt. Tja, die jeugd van vroeger daar heb je toch een hoop aan te danken tegenwoordig!
Maar gelukkig gaat het vandaag weer beter, ik heb een stukje gefietst in een stralende zon, beetje gewinkeld in het winkelcentrum. Ik heb het pas uitgegeven boek “buigen als bamboe” gekocht. Daarin worden een aantal bekende nederlanders geinterviewd die kanker hebben gehad. Ik heb heerlijk in de tuin gezeten met een kopje groene (!!) thee en een zak toblerones (chocolaatjes dus) en het boek. Interessant om te lezen hoe verschillende mensen op hun eigen manier met deze ziekte omgaan.
Ik loop me al weken af te vragen wat ik, behalve de medicijnen die ik nog krijg, er aan kan doen om te voorkomen dat de kanker ergens anders kan terugkomen.
Zoals zoveel mensen zich dat afvragen waarschijnlijk. Ik ben toch hier en daar wat gaan lezen over voeding.
Ik weet dat het me niet gaat lukken om mijn hele voedingspatroon aan te passen. Dat is in deze maatschappij een ondoenlijke zaak en voor mij persoonlijk ook. Nooit meer chocola?? No way!!
Maar ik ga er wel op letten. Minder vlees, koffie en verzadigde vetzuren en meer vis, bakken in olijfolie, lijnzaadolie, minder suiker.
De eerste capsule Omega 3+6+9 heb ik al naar binnen gewerkt (daar zou je toch bijna in stikken zeg, wat een mega-grote capsules!!). Daar zit visolie, lijnzaadolie en theunisbloemolie in. Alle 3 goed voor de bloedvaten en wat ik heb gelezen, tegen de groei van kankercellen.
Ik ben me er best van bewust dat je er nooit achter komt of het werkt, maar dat geldt ook voor de medicijnen en de chemokuren. Zonder al die preventieve behandelingen gaat het ook misschien goed en zo zie ik deze andere dingen ook.
11 oktober 2005
Linkerarm kan ik niet goed gebruiken en wat doe je dan? Rechts overbelasten! En die arm is ook nog niet hersteld. Ik kon gisteravond niet in slaap komen omdat ik er erg last van had. Je weet op het laatst niet meer hoe je je arm moet neerleggen zodat je het niet voelt.
Posted on maandag, oktober 10th, 2005 at 15:46 In | Comments RSS

Leave a Reply