Links

18 november 2005

Posted on 11/18/2005 at 3:39:49 PM

13.00 uur
Vanwege het feit dat ik per 1 december in de ziektewet beland had ik een paar weken geleden al gebeld met de UWV. Na 2 dagen tevergeefse pogingen kreeg ik eindelijk iemand aan de telefoon. Zij vertelde me dat mijn werkgever mij ziek uit dienst moest melden en dat daarna de UWV pas in actie komt.
Ik was verbaasd dat ik gisteren al een telefoontje kreeg van ze. Ik krijg zo snel mogelijk een oproep voor een gesprek met een arts. Ze vertelde me ook dat, als ik onder het sociaal minimum zou komen (omdat ik maar 70% van mijn laatstgenoten salaris krijg), ik daar een toeslag voor kan aanvragen.
Daar heb ik direct maar een formulier voor uitgeprint en ingevuld want ik kwam dus onder het minimum. Ik vroeg me al die tijd al af hoe ik daar in vredesnaam van rond zou kunnen komen. Maar deze toeslag geeft weer een beetje extra ruimte.
Bovendien wou ik weten of ik per 1 december al een aantal uren zou mogen werken. Dat kan dan in hetzelfde gesprek besproken worden. Als ik het goed heb begrepen mag je daar zelfs nog iets van overhouden. Niet alles wordt dan op je uitkering in mindering gebracht. Als een soort stimulans om mensen weer snel aan het werk te krijgen.
En niets liever dan dat!
Ik had gevraagd om een kruiwagentje een tijdje geleden en die heb ik gekregen!
Ik heb via iemand te horen gekregen dat er in een huisartsenpraktijk in Zwaag (waar ik dus woon tegenwoordig) een assistente wegging. Ik heb gebeld en mocht gisteravond op gesprek komen. Er waren al meer sollicitanten geweest.
Het was een prettig gesprek met de vrouw van de arts. Ik had alleen de twijfel vooraf of ik iets zou vertellen over mijn heftige achterliggende periode.
Toen de vraag kwam of ik voor 2 of 3 dagen zou willen werken (normaal werk ik 4 dagen), heb ik geantwoord dat ik in principe wel 3 dagen wil, maar dan eerst wat kortere dagen om het voorzichtig op te bouwen. Heb het toen wel verteld. Ze deed helemaal niet moeilijk, begreep wel dat het veel energie zou kosten om dan ook ingewerkt te worden. Fijn als mensen begrip voor de situatie hebben.
Het zegt nog niets natuurlijk. Ik krijg binnen een paar dagen een telefoontje.
Ze hebben per 1 december al iemand nodig. Ik zou het wel helemaal geweldig vinden!
15.00 uur
Net een telefoontje gehad van de huisartsenpraktijk. Goed nieuws en slecht nieuws.
Het goede nieuws is dat ze me wel graag willen hebben voor 2,5 dag.
Het slechte nieuws was dat het salaris zo gruwelijk laag was wat ze aanboden dat ik daar onmogelijk van rond kan komen. Ook al zou ik fulltime werken dan zit het nog onder het sociaal minimum.
Stom van mij dat ik nooit eerder in een CAO heb gekeken hoe de salarissen liggen voor doktersassistenten in een huisartsenpraktijk. Wordt dus dik onderbetaald. Het verschil met assistente in een ziekenhuis is zo een paar honderd euro!
Het gaat me erg aan mijn hart want ik heb erg veel zin om weer langzaam te gaan werken, maar dat stellen we dus maar even uit totdat er in het ziekenhuis of ergens anders iets beschikbaar is.
Ik heb er wel een goed gevoel van overgehouden trouwens. Het feit dat ze me willen aannemen terwijl ik daar met een pruik op zit en ze weten dat ik borstkanker heb gehad!
We gaan gewoon weer verder met solliciteren!
Verder heb ik woensdag een gesprek gehad met een psycholoog. Klikte erg goed, ik had het gevoel dat ze het allemaal begreep en ook wist waar het over ging als ik bepaalde zaken noemde. Dat was al heel belangrijk. Verder moet het niet te lang duren want ook hier zijn toch kosten aan verbonden, je krijgt namelijk maar de helft vergoed van een consult (en dat is 75 euro!!!!).
Dus……………..als je een uitkering hebt en je dringend psychologische hulp nodig hebt, kom je daarna in de financiĆ«le problemen! Wat is het toch allemaal slecht geregeld in de gezondheidszorg. We gaan per januari weer heel veel meer betalen en krijgen steeds minder vergoed.
Nog even een foto van mijn nieuwe look!! Om vast te wennen………..
Posted on vrijdag, november 18th, 2005 at 15:39 In | Comments RSS

Leave a Reply