Links

12 november 2005

Posted on 11/12/2005 at 3:38:47 PM

Sinds 3 weken gebruik ik de Arimidex (hormoonremmers). Ik heb geen last van opvliegers, terwijl dat aangegeven word als de bijwerking die het meest voorkomt.
Wel heb ik al 3 weken lang iedere dag hartkloppingen en niet zo’n klein beetje ook. Ook voel ik me heel erg onrustig in mijn lijf. Het begint al als ik net wakker word en dat voelt helemaal niet fijn.
Ik gaf het eerst de schuld aan mijn ontslag en dat het misschien allemaal te veel is om te verwerken. Ik weet het niet zeker waar het precies van komt.
Ik heb heel sterk de indruk dat het zeker overgangsklachten zijn. Ook heb ik last van donshaartjes in mijn gezicht! Gelukkig zijn ze blond en misschien gaat dat wel weer over, geen idee. En als laatste bijwerking heb ik heel veel kramp in mijn darmen en daardoor vaak diarree (sorry).
Dat je zomaar door chemokuren en medicijnen abrupt in de overgang komt is heel vervelend. Ik heb af en toe mezelf niet onder controle, tenminste het nerveuze gevoel niet.
Daarom ben ik even naar de huisarts geweest, ze wist het ook niet, het enige wat goed was dat was mijn bloeddruk. Ze heeft me nog wel doorgestuurd voor een ECG en daar hoor ik dinsdag de uitslag van. Woensdag heb ik een gesprek met een psycholoog omdat ik er zo niet zelf uit kom.
Verder heb ik de oncoloog gebeld omdat ik even wou overleggen of deze bijwerkingen van de Arimidex kunnen komen. In de bijsluiter staan namelijk maar een paar bijwerkingen, maar niet hartkloppingen en onrust. Als je vervolgens op een engelstalige site zoekt staan daar wel dit soort bijwerkingen bij, dat is in mijn ogen weer heel vreemd.
Ik weet dat deze klachten overgangsklachten kunnen zijn maar omdat ik dacht dat ik al in de menopauze was, hoopte ik van dit soort klachten bespaard te blijven.
Ik wil sterker zijn dan de onrust in mezelf, maar tjonge wat moet ik mezelf overeind proberen te houden. Hup naar buiten, ik ga een lekker stuk wandelen. Kom op, ga op zoek naar leuke dingen, ga iets doen om afleiding te hebben.
En als het echt de overhand neemt dan neem ik iets in om weer een beetje rust te krijgen in mijn lijf.
Als de uitslag van de ECG er is en ik volgende week nog steeds last heb van hartkloppingen, mag ik een afspraak maken met de oncoloog. Dan is ook de uitslag binnen van het botdichtheidsonderzoek.
Misschien kan ik nog overstappen op een ander medicijn.
Het is voor een ander meestal niet te begrijpen wat er gebeurt met je. Het gevoel dat je geen controle over jezelf hebt is beangstigend, je bent steeds van slag, je voelt je niet meer jezelf.
Maar het gaat goedkomen, ik heb nog steeds een kracht in me om er tegen te vechten en het zal me lukken!
Positieve is weer dat het lichamelijk beter gaat, ik ben niet meer zo snel moe als een paar weken geleden en dat is heerlijk. Mijn armen en been gaan ook heel wat beter!
Vanavond ga ik met mijn kinderen naar de Schouwburg naar de musical Annatevka. Even iets leuks doen met zijn allen, even genieten van muziek en met iets anders bezig zijn dan gezondheid.
Verder heb ik nog veel meer sollicitaties weggedaan en ook al een aantal afberichten gekregen.
Ik heb me ook opgegeven voor het dienstencentrum als vrijwilliger om af en toe mensen die geen vervoer hebben met de auto ergens naar toe te rijden. Ben ik toch nog een beetje nuttig bezig!
Posted on zaterdag, november 12th, 2005 at 15:38 In | Comments RSS

Leave a Reply