Links

24 juni 2005

Posted on 6/24/2005 at 4:29:06 PM



Ik ben ook zo blij met mijn nieuwe buurvrouw, ze heet Nelleke en komt iedere ochtend voor ze naar haar werk gaat even om een hoekje kijken. Dan ziet ze dat de tuindeur open staat.
Gisteren bracht ze een pot appelstroop (zit veel ijzer in!) en abrikozen (daar ril ik van, maar schijnt goed te zijn voor de stoelgang).

De okseldrain is er vanmiddag uitgehaald, het gevoel van opluchting wat ik had verwacht, was er niet, het wordt alleen maar pijnlijker. Het zwelt in de loop van de dag steeds meer op en ik weet niet meer hoe ik mijn arm moet houden. Ze willen het nog niet wegzuigen met een naald omdat het beter is niet zo veel te rommelen in operatie-gebied. Ik moet proberen het vol te houden tot woensdag, als het echt niet gaat, dan mag ik maandag terugkomen.

In de loop van de dag word ik alweer misselijk, waar komt dat toch vandaag? Het is iedere dag raak, al vanaf dinsdag. Het zou nog nawerking van de narcose kunnen zijn, of van vermoeidheid, maar dat is gissen.

Ik zit mezelf in de weg, ik wil van alles doen maar ik kan en mag niks. Ik wil stofzuigen en dweilen want ik zie overal wat liggen. Ik wil gewoon boodschappen kunnen doen en eten koken, ik wil weer gewoon mijn leventje terug. Ik wil gewoon een stuk kunnen wandelen zonder dat ik die bult onder mijn arm steeds voel.

Ik moet voor het lymfoedeem heel voorzichtig zijn met de zon, oppassen voor insektensteken, in je vinger snijden, ontstekingen aan je vingers enz. Dat is heel vervelend, want als ik een mug hoor in mijn slaapkamer schrik ik me wezenloos. Maar ik kan toch niet de rest van mijn leven met lange mouwen lopen en slapen??
Het advies dat ik van meerdere kanten krijg is om altijd een flesje ontsmettingsmiddel bij me te hebben.
Posted on vrijdag, juni 24th, 2005 at 16:29 In | Comments RSS

Comments are closed.