Links

20 juni 2005

Posted on 6/20/2005 at 4:26:21 PM


Vandaag is het maandag, het is direct een stuk drukker op de afdeling.
Om 8.30 uur komt er al een collega langs om te vragen hoe het is. Om 10.00 uur volgen er nog een stuk of 5 collega’s (het zijn allemaal fysiotherapeuten en de afdeling heeft zoiets van “als je ze nodig hebt zijn ze er niet, en nu loopt het storm!).

Dan komt Diana, de mammacare-verpleegkundige, om bh’s te passen met een noodvulling. Daar zit een soort watten in, haha, die je kunt kopen in de dierenwinkel. Hoezo, vraag je je dan af? Omdat het aquariumfilterwattten zijn. Voelt een beetje raar aan, maar het neemt geen vocht op.
Ik krijg van haar een bh mee zegt ze. Ik vraag “van jou”? “Nou ja, van het ziekenhuis dan” antwoordt ze. Ik nog meer verbaasd “van het ziekenhuis”? Natuurlijk is dit iets wat ze gewoon declareren bij mijn ziektekostenverzekeraar.
Over 3 weken krijg ik een afspraak om een gelprothese aan te meten. Een nepborst dus, die de temperatuur van je huid aanneemt, ook plat valt als je ligt, en met iets dat lijkt op de vorm van een tepel.


Ik krijg bezoek om 14.00 uur, helemaal uit Texel! Wat een verrassing, ik lig nog half te slapen en hij denkt dat ik er helemaal belabberd bij lig. Als we aan het praten zijn, komt Jan (ik zeg het er steeds maar even bij: hoofd van mijn afdeling) binnenstormen met 2 lekkende softijsjes. Het is bloedheet overal, dus zo’n ijsje houdt geen stand tussen de beganegrond en de 3e verdieping! “Heb je zin in ijs” vraagt hij, “moet je wel direct beginnen met likken” Het andere ijsje neem hij zelf voor zijn rekening, aangezien mijn bezoek netjes weigert. Praten en likken gaat ook een beetje moeilijk, dus het ijs druipt naar beneden! Ze hadden trouwens net mijn toetje, dat ik had bewaard voor later, weer meegenomen, omdat het langer dan 2 uur had gestaan. Uit voorzorg vanwege voedselvergiftiging. Dus het ijs was welkom!











’s Middags mag er 1 drain uit, die van de borstwond. Gelukkig dat ik niet wist dat er een stuk van 20 centimeter in de wond zat!
De verpleegkundige zegt “haal maar even diep adem, en blaas maar uit, en haal maar weer diep adem…..” en dan trekt ze hem in één ruk eruit, “AU” dat was schrikken zeg!
Posted on maandag, juni 20th, 2005 at 16:26 In | Comments RSS

Comments are closed.