Links

19 juni 2005

Posted on 6/19/2005 at 4:25:36 PM



Ik heb slecht geslapen vannacht, rumoer op de gang. Iemand roept “doe dat licht eens uit”! Antwoord “ja dat wil ik wel doen maar ik kan het knopje niet vinden”. Volgens mij is nu de hele afdeling wakker!
Vervolgens piept na een uur het infuus van mijn buurman (van een deur verder). Na 20 minuten piept het nog en dan ben ik het zo zat dat ik naar de zusterpost loop om even te vragen of ze daar iets mee willen doen. Ze zitten mooi te kletsen met elkaar. Ik ben lichtelijk geïrriteerd als ik vraag “er piept al 20 minuten een infuus, ik word er wakker van en nu kan ik er niet meer van slapen, willen jullie daar iets aan doen”?
Waarom heb ik geen oordopjes meegenomen? (omdat ik alleen op een kamer zou komen en dus geen last zou hebben van een snurker naast me).

Na het onbijt ga ik me wassen, douchen durf ik nog niet, dus ga ik bij de wastafel staan, doe mijn pyama uit en ik kijk naar mezelf.
Dit maakt meer indruk dan gisteren omdat ik mezelf nu helemaal zie. “Wat zie ik eruit” denk ik.
“Het mooie is eraf”. Maar direct zegt er een stemmetje in me “ja, maar het lelijke ook”!
Zo voelt het ook in mezelf, bevrijd van heel veel kwade cellen.
Het is trouwens niet dat ik er vreselijk van schrik, meer de asymmetrie dat niet gewoon lijkt.
Ik denk meteen aan de woorden die iemand me mailde “ook al verandert er van alles aan je, van binnen blijf je toch datzelfde mooie mens”. En die opmerking heb ik in mijn zak gestoken!
Posted on zondag, juni 19th, 2005 at 16:25 In | Comments RSS

Comments are closed.