Links

26 mei, dag van de opname

Posted on 5/26/2005 at 4:04:11 PM

Om 13.00 uur me gemeld voor opname. Er wordt direct weer bloed afgenomen als ik op mijn kamer ben. Daarna een intakegesprek met Piet, het hoofd van de afdeling. Ik vertel hem dat ik de rest van de middag wel naar mijn eigen afdeling wil om eventueel nog het spreekuur te draaien of thee te drinken met mijn collega’s. Hij vindt dat ik nu patiënt ben en beter boven kan blijven omdat de arts-assistent nog een anamnese komt afnemen.

Loop nog snel even naar mijn afdeling om te zeggen dat ik boven moet blijven. Harry, de arts waar ik onder andere voor werk, geeft me een tas met daarin wat tijdschriften, een kadootje (een boek) en een heel lief kaartje van Winny de Poeh, waarop staat dat hij veel aan me denkt.
Uit zoveel onverwachte hoeken krijg ik reacties, troostende, versterkende woorden, dat geeft zo een enorm goed gevoel. Ik bedenk me dat ik zulke lieve collega’s heb, dat maak je niet zo gauw mee.

Tijdens het bezoekuur ’s middags komt Jan, het hoofd van mijn afdeling even een prachtige bos bloemen brengen, we praten nog even over de ingreep. Hij vertelt ook dat ze even een oplossing hebben gevonden tijdens mijn afwezigheid. Een collega die in de VUT is, wil wel een paar weken invallen. Gelukkig.








De arts-assistent komt op 17.00 uur (hele middag voor niks boven gezeten). Ze vraagt dingen die ik inmiddels al 3 keer verteld heb, maar vooruit het is vanwege eventuele overdrachtsfouten. Dus geef ik weer braaf antwoord op de vraag of ik al eerder geopereerd ben, waaraan, hoe zwaar ik ben, of ik rook of drink.
’s Avonds komt Gaby op bezoek, blijft gezellig anderhalf uur kletsen, nog ff lachen om een echte amsterdamse patiënt die erg luidruchtig doet.
Mijn kamergenoot is een vreselijk lief mens, heet net als ik, ook mevrouw Bakker, ze hebben ons expres naast elkaar gelegd, zodat iedereen meer alert is op vergissingen. Nel dus. Ze is geopereerd aan een gezwel aan haar schildklier en heeft een grote pleister op haar nek. Ze moet ook 2 weken wachten op de uitslag of het goed of niet goed is. We voelen ons wel verbonden met elkaar.
Posted on donderdag, mei 26th, 2005 at 16:04 In Zonder categorie | Comments RSS

Comments are closed.